Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ........

Λόγω τεχνικών προβλημάτων και με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας το blog θα είναι μαζί σας από την Δευτέρα 01/08/2011..... Σας ζητούμε συγνώμη και  ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.......

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΒΟΜΒΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ;;;;;

Φημολογείται ότι παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Αλεξανδρούπολης η οποία παραίτηση και δεν έγινε δεκτή.....
Αν και το διέψευσε ο ίδιος στον Ελληνικό Fm 88.9 κρατάμε μια επιφύλαξη και αναμένουμε τις εξελίξεις........

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ!

Συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί !!!
Απελευθερώθηκαν εξήντα τρία (63) άτομα!!!

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας προέβαιναν στην αρπαγή αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, με σκοπό την εκβίαση των συγγενών τους, για καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τους ελευθερώσουν.
Κατά την διάρκεια χθεσινής (26-7-2011) συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ροδόπης,  συνέλαβαν, στον  Άρατο του Νομού Ροδόπης, έξι (6) αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 17, 26, 29, 32, 33 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική Οργάνωση», «Αρπαγή», «Εκβίαση», παράβαση του Νόμου «Περί αλλοδαπών»,  και «Υπεξαγωγή Εγγράφων». Επίσης εντοπίσθηκαν, σε οίκημα, εξήντα τρεις (63) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, τους οποίους κατακρατούνταν παράνομα τα μέλη της οργάνωσης και απελευθερώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση αυθαιρέτων προβλέπει τον υπολογισμό του προστίμου διατήρησης του αυθαίρετου κτίσματος, αλλά και ενδεικτικούς πίνακες προστίμων, ενώ δίνεται η δυνατότητα διατήρησης για 20 και 40 χρόνια (για κτίσματα εντός και εκτός σχεδίου οικόπεδα). Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, η κυβέρνηση ευελπιστεί να συγκεντρώσει περίπου 300 εκατ. ευρώ από τα αυθαίρετα φέτος. 
Το νομοσχέδιο για τη διατήρηση αυθαίρετων κατασκευών, που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, αφορά σε κατασκευές που έχουν ανεγερθεί έως 28/4/2010 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν. 3843/2010 για τους ημιυπαίθριους χώρους) και σε επιτρεπόμενες χρήσεις :
Α. Για τα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου πόλεως ή εντός ορίων οικισμών, η ρύθμιση ισχύει για 40 χρόνια. 
Β. Για τα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών, η ρύθμιση ισχύει για 20 χρόνια. Εάν ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός και ο καθορισμός των χρήσεων γης και των όρων και περιορισμών δόμησης της περιοχής και το διατηρούμενο κτίσμα εντάσσεται σε αυτόν, διατηρείται για επιπλέον 20 χρόνια. 

ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ "ΘΕΛΟΥΝ" ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Επιβεβαίωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων επιχειρηματικών κύκλων σχετικά με την αξιοποίηση τυου λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμενος, Χρήστος Σκεύας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπάρχουν δύο διαφορετικές προτάσεις που αφορούν στην αξιοποίηση της προβλήτας με τα κοντείνερς και μία άλλη που επικεντρώνεται στο εμπορικό λιμάνι. Η γραπτή πρόταση και οι οικονομικοί όροι πρόκειται να κατατεθούν την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ σήμερα για το θέμα η διοίκηση του Οργανισμού βρίσκεται στην Αθήνα. Αν όλα πάνε καλά μέχρι το Σεπτέμβριο θα γνωρίζουμε το σχεδιασμό των επενδυτών την ίδια ώρα που αναμένεται η προκύρηξη και του διοαγωνισμού που αφορά στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων...

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ... ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Στη συνέχει ατων κινητοποιήσεών τους οι οποίες και αποκτούν πλέον χαρακτήρα απεργίας διαρκείας, προσανατολίζονται πλέον οι ιδιοκτήτες ταξί μετά και τη μαζική πορεία και συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που συνεδρίαζε το ΚΤΕ  Μεταφορών, αντιδρώντας στην επιμονή του Υπουργού Γ. Ραγκούση να προβεί στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλαμτός τους άνευ όρων. Παρά πάντως το γεγονός ότι η συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών, προσέλκυσε το ενδιαφέρον και πολλών κοινοβουλευτικών στελεχών οι οποίοι και επιθυμούν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των επαγγελματιών. Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη πίεση κανείς δεν πήρε τη διαβεβαίωση του Υπουργού για την επίλυση του θέματος ή ακόμα και για το χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος θέτει ως προς τη συζήτηση με όλες τις πλευρές. Αποτλέλσμα; Η κινητοποίηση των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί συνεχίζεται για δέκατη ημέρα και κανείς δε γνωρίζει πλέον τον τρόπο αντίδρασής τους.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: "ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ;"

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ακόμα και ποινές φυλάκισης αντιμετωπίζουν όσοι φορολογούμενοι χρωστάνε πάνω από 5000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή το κράτος χρωστάει δεκάδες δισεκατομμύρια σε πολίτες και επιχειρήσεις για δεδουλευμένα και αρνείται να τα καταβάλλει.
Την κυβέρνηση λοιπόν ποιός θα την πάει στο αυτόφωρο;
Η «Δημοκρατική Συμμαχία» πιστεύει ότι μόνον ένα στοιχειωδώς συνεπές κράτος μπορεί να έχει το κύρος και τη νομιμοποίηση να απαιτεί συνέπεια απ' τους πολίτες».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: "ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ"

Το δίλημμα που χρησιμοποίησε ο Κωστής Στεφανόπουλος το 1994 θυμίζει η σημερινή -αιφνιδιαστική- προειδοποίηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υποστήριξε ότι το κόμμα της θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών, τόνισε ωστόσο ότι, αν η ΔΗΣΥ δεν μπει στη Βουλή, εκείνη θα αποχωρήσει από την πολιτική.

Β. ΛΑΜΠΑΚΗΣ: "ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ..."

Απάντηση σε όλους όσους είναι βοηθοί εκπληρώσεως όπως τους χαρακτήρισε της επένδυσης χρυσαού, έδωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης. Σε οτι έχει να κάνει με την επιστολή Παπανικολόπουλου ο ίδιος δήλωσε:: ¨Τι ακριβώς εκπροσωπεί ο κύριος Παπανικολόπουλος; Τη Μ.Κ.Ο. Μα δεν υπάρχει ούτε ένας θεσμικός εκπρόσωπος αρχών, φορέων και επιστημονικών συλλόγων που να έχει μεταστραφεί εδώ και 12 σχεδόν χρόνια. Γιατί η μοναδική μέθοδος εξόρυξης είναι η κυάνωση. Και είναι καταστροφική. Να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια, επειδή αυξάνεται η ανεργία και δεν υπάρχουν χρήματα; Να συζητάμε δηλαδή πόσο γρήγορα θα πεθάνουμε; Λόγω της οικονομικής κρίσης προσπαθούν να κάμψουν τους πολίτες δίνοντάς τους καθρεπάτακια... Εγώ σήμερα δε ζητάω και δεν περιμένω τίποτα από την ΑΘήνα. Ζητάω από τους συνδημότες μου. Να αντισταθούν και να αντέξουν την πολιορκία αυτών που θέλουν να πα΄ρουν από τα σπλάχνα του εδάφους μας τον πλούτο και να αφήσουν καταστροφή. Τους ζητάω να βρεθούν μαζί μου στο Πέραμα αν χρειαστεί ώστε να μην επιτρέψουμε να γίνει η επένδυση."

Από τη συνέντευξή του στον Ελληνικό fm 889

Μ. ΚΟΓΙΟΜΤΖΗΣ: "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ"

"Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτήν την επένδυση. όχι μόνο ως πολιτικοί αλλά και ως πολίτες" δήλωσε σχετικά με την επένδυση χρυσού στην περιοχή του Περάματος στην Αλέξανδρούπολη ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης στην Αλεξανδρούπολη Μιχάλης Κογιομτζής. Ο κύριος Κογιομτζής απαντώντας σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κύριος Παπανικολόπουλος για την επένδυση, δήλωσε΅"Πολύ σωστά το δημοτικό συμβούλιο επικαιροποίησε ομόφωνα το όχι στο χρυσό. Εδώ και χρόνια άνθρωποι τρέχουν, ενημερώνονται και έχουν καταλήξει ότι αυτή η επένδυση δεν είναι προς όφελος της περιοχής. Για τις 100 θέσεις εργασίας που θα δώσει, θα θυσιάσουμε την ζωή και το περιβάλλον μας;" τόνισε χαρακτηριστικά. Σε ότι έχει να κάνει με την σύσταση επιτροπής ώστε στο ενδεχόμενο λειτουργίας της επένδυσης η περιοχή να έχει ανταοδοτικά οφέλη ο ίδιος δήλωσε: "Δε θέλουμε ούτε καν να συζητάμε τι θα πάρουμε και τι θα δώσουμε. Το έργο δεν πρέπει να γίνει και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε και να αντιδράσουμε".

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ: "ΧΡΥΣΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"

Tα τελευταία 11-12 χρόνια όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον το «σήριαλ» με την επένδυση χρυσού στο Πέραμα!
Τους τελευταίους μήνες διακρίνουμε ότι μάλλον το θέμα έχει φτάσει στο «δια ταύτα»! Είναι απαίτηση των πολιτών  να πέσουν οι «τίτλοι τέλους» σε αυτήν την ιστορία είτε με ένα «ΟΧΙ» είτε με ένα «ΝΑΙ»! Αν η επένδυση δεν είναι ασφαλής για το περιβάλλον και επωφελής για την Ελλάδα και την τοπική κοινωνία, να παύσει κάθε συζήτηση και διαδικασία που ταλαιπωρεί τους πολίτες και τους επενδυτές! Αν αντίθετα, η Πολιτεία, η επιστήμη, η ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και διασφαλίζουν την ....
προστασία του περιβάλλοντος και τα προσδοκόμενα οικονομικά οφέλη, να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση.
Η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων παραγόντων είναι δεδομένη! Η ανάγκη για ολοκληρωμένη και αξιόπιστη επιστημονική ενημέρωση έχει πολλαπλά εκφραστεί!
    Είναι απορίας άξιο γιατί τόσα χρόνια σε ένα σύγχρονο Ευρωπαικό Κράτος δεν κατέστη δυνατόν να αναδειχθεί η αλήθεια που θα οδηγούσε σε διεξοδικές αποφάσεις!
 Η αλήθεια πάντα είναι ΜΙΑ! Η ιστορία μόνο είναι ικανή να την διαψεύσει! Αυτή την αλήθεια απαιτεί να μάθει ο λαός της Αλεξανδρούπολης για να αποφασίσει για το δικό του μέλλον!
Ποιον τελικά μπορεί να εμπιστευτεί ο Δημότης  όταν δέχεται καθημερινά βροχή επιχειρημάτων, σεναρίων, υποσχέσεων και υποθέσεων που μόνο διλήματα και αναπάντητα ερωτήματα του δημιουργούν;

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΣΤΗ ΡΑΙΔΕΣΤΟ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ; 126 ΧΛΜ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Στη Ραιδεστό θέλουν οι πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε μερικά λεπτά μετά τις ΄21:00 το βράδυ και που έγινε αισθητός σε όλη τη Θράκη. 126 χιλιόμετρα μακριά από την Αλεξανδρούπολη το επίκεντρο είναι στην περιοχή του Τεκίρντακ στην Τουρκία. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για το μέγεθος και τις πιθανές μετασεισμικές δονήσεις.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ταρακουνήθηκε πριν από λίγα λεπτά ο Έβρος από σεισμό που σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τις εννέα το βράδυ. Ο σεισμός, ήταν αισθητός από την Ορεστιάδα μέχρι και την πρωτεύουσα του Νομού Έβρου, Αλεξανδρούπολη. Το περιστατικό προκάλεσε την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι και αναμένουν τις σχετικές ανακοινώσεις για το επίκεντρο του σεισμού αλλά και τις πιθανές μετασεισμικές δονήσεις. Όλοι ελπίζουν σε ένα ήσυχο βράδυ...

ΕΠΑΦΕΣ ΛΑΜΠΑΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ Η ΛΗΜΝΟΣ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ"...

Με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Λήμνου συναντήθηκε  ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπακης στην πρόσφατη επίσκεψη του που έκανε στο νησί για να ενημερώσει την δημοτική αρχή σχετικά με την πρόθεση που έχουν ο δήμοι Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης να προβούν στην αγορά  πλοίου. Ο κύριος Λαμπακης ενημέρωσε τον δήμαρχο της Λήμνου για το εγχείρημα και ρώτησε για το εάν επιθυμεί να συμμετέχει στην ακτοπλοϊκή εταιρεία προκειμένου να υπάρχει σύνδεση Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη και Λήμνο. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα, διαφαίνεται ένα καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων αφού υπάρχει και επιθυμία των επαγγελματιών της Λήμνου για σύνδεση με τα λιμάνια Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Α.Τ.Ε. ΣΤΗ ΒΥΣΣΑ. ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Αχτιδική Επιτροπή ΚΚΕ Β. Έβρου

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΗ ΒΥΣΣΑ

Με την πολιτική τους  ΕΕ,  ΠΑΣΟΚ , Ν.Δ
Κλείνουν  τις υπηρεσίες  - ερημώνουν την ύπαιθρο

         Με αφορμή την απόφαση της Διοίκησης της ΑΤΕ  να κλείσει  15  καταστήματά της     στη ύπαιθρο και μεταξύ αυτών και  αυτό της Νέας Βύσσας ,  η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου  Έβρου του ΚΚΕ επισημαίνει τα παρακάτω:
          
Το ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη  την αγανάκτηση των κατοίκων της Ν. Βύσσας και γενικότερα της περιοχής μας,  που βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους να χειροτερεύει και  τον τόπο τους  να αποψιλώνεται από υπηρεσίες.  Τον τελευταίο χρόνο Ο ΟΣΕ   σταμάτησε  τα δρομολόγια και  έκλεισε  τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα   Γραφεία  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταργήθηκαν,   κλείνουν οι τρεις ΔΟΥ  Σουφλίου-  Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας ,   υποβαθμίζονται πολλές Υπηρεσίες, καταργήθηκαν  σχολεία , έκλεισαν τα ταπητουργεία της Υπαίθρου και πάνω σ’ αυτά  αποφάσισαν να εγκαταστήσουν  και  7 σταθμούς  διοδίων στο δρόμο  Αρδανίου  – Θεσσαλονίκης για να μας «απομονώσουν»  τελείως από τα Αστικά Κέντρα

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ...


Με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδρίαζει για 15η συνεχόμενη φορά το Περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΑΘ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν θέματα που αφορού σε έργα αλλά και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί κατά τη διάρκεια του δεύετρου θέματος συζήτησης που είναι:

2. Εξόρυξη και μεταλλουργία παραγωγής χρυσού στην περιφέρεια ΑΜΘ με Εισηγητή το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κ. Α. Στρατιάδης
Το θέμα έχει ιδιαίτερο βέβαια ενδιαφέρον αφού οι περιφερειακοί σύμβουλοι αναμένεται να τοποθετηθούν απέναντι στις εξελίξεις που θέλουν την αδειοδότηση τέτοιου είδους επενδύσεων άμεσα και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές. Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης επικαιροποίησε το όχι του στην επένδυση, ενώ ανάλογη αναμένεται να είναι και η στάση του περιφερειακού συμβουλίου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ


                                  ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματικό ποσό ενίσχυσης ζαχαρότευτλων 2010»
          Τους προηγούμενους μήνες η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, καθώς και κυβερνητικά στελέχη, σε διάφορες ημερίδες και συγκεντρώσεις που γίνονταν αναφορικά με τα προβλήματα στην τευτλοκαλλιέργεια, διαβεβαίωναν - μετά και από τις έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών για τη μικρή σε σχέση με την αναμενόμενη συνδεδεμένη ενίσχυση τεύτλων που έλαβαν (25 ευρώ το στρέμμα) – πως,  θα δοθεί συμπληρωματικό ποσό ενίσχυσης ζαχαρότευτλων 2010 περίπου 10 Ευρώ το στρέμμα σε κάθε παραγωγό, δημιουργώντας με το τρόπο αυτό προσδοκίες στους παραγωγούς, που έβλεπαν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται.
Με ανακοίνωση του στις 11.7.2011 ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωσε τους παραγωγούς ζαχαρότευτλων ότι πιστώθηκε σε 6.539 δικαιούχους και ποσό 541.787,41 ευρώ ως συμπληρωματική ενίσχυση ζαχαρότευτλων για το 2010.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ



 Μετά  από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί  του Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με αντικείμενο την πυρκαγιά που σημειώθηκε χθες στο εργοστάσιο «Alfabetaroto» ABEE στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ροδόπης, του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΠΑΜ-Θ, των Δημάρχων Κομοτηνής και Σαπών – Μαρώνειας, των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ, καθώς επίσης και εκπροσώπων του Δημάρχου Αρριανών, των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΑΜ-Θ  και του ΕΦΕΤ αποφασίστηκε η λήψη των παρακάτω προληπτικών μέτρων  για την προστασία της Δημόσιας Υγείας:   
Α. Ζώνη Ελέγχου και Επιτήρησης
Ορίζεται  ζώνη  ελέγχου σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το σημείο της πυρκαγιάς, που περιλαμβάνει τους οικισμούς: Ίσαλο, Βάκος, Θρυλόριο, Αμάραντα, Πάμφορο, Φύλακας, Καλλιθέα, Ανθοχώρι, Άρατος και Αρχοντικά.
Β. Προτεινόμενα μέτρα και συστάσεις:
1.      Νωπά Φρούτα και Λαχανικά

8η ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ. ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Συνεχίζουν για όγδοη μέρα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, οι οποίοι και αντιδρούν στην άνευ όρων απελευθέρωση του επαγγέλματός τους που σχεδιάζει το Υπουργείο Μεταφορών. Στην Αλεξανδρούπολη, οι ταξιτζήδες έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι στόχος τους δεν είναι η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού ή των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι και κάνουν λόγο για επιπτώσεις της απεργιακής κινητοποίησης στην οικονομία εν μέσω τουριστικής περιόδου. Επέλεξαν λοιπόν να παρατάξουν τα οχήματά τους έξω από το αεροδρόμιο Δημόκριτος στην Αλεξανδρούπολη και να μεταφέρουν δωρεάν τους επιβάτες στον προορισμό τους. Εν αναμονή των αυριανών εξελίξεων οπότε και θα συνεδριάσει το ΚΤΕ μεταφορών, ενώ θα αποφασιστεί η κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεών τους.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011: ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΛΟΓΩ...ΚΡΙΣΗΣ


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, στη χώρα μας οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες! Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ανέρχονται σε 5.484.000 (50,8% του πληθυσμού) και οι άνδρες σε 5.303.690 (49,2%). Οι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας μειώθηκαν, καθώς το 2009 ο πληθυσμός ήταν 11.282.571 άτομα. Ως αιτίες για την μείωση του πληθυσμού προβάλλονται η γήρανση, η οικονομική κρίση που εμποδίζει τα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα από ένα παιδί λόγω των εξόδων, αλλά και η «φυγή» πολλών Ελλήνων στο Εξωτερικό για τον ίδιο λόγο. Οι πέντε δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Καλλιθέας (21.067,6), Νέας Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7).
Στον αντίποδα, οι πέντε δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).

Τα οριστικά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012
Πίνακας 1: Προσωρινά αποτελέσματα του Μόνιμου Πληθυσμού της Ελλάδος
Απογραφή 2011
Διοικητική διαίρεση Σύνολο Άρρενες Θήλεις
Σύνολο Χώρας 10.787.690 5.303.690 5.484.000 81,75
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 606.170 299.100 307.070 42,82

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ "ΒΑΣΕΙΣ"... ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!

Έβαλε τις βάσεις για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μάλιστα στην κυριολεξία. Ο λόγος για το σχέδιο αντιμετώπισης του μεγάλου κύματος εισροής παράνομων μεταναστών από τα χερσαία σύνορα του Έβρου, που θέλει μεταξύ των άλλων την κατασκευή ενός ιδιότυπου φράχτη που όπως ελπίζει το Υπουργείο θα αποτελεί εμπόδιο για τους μετανάστες να εισέλθουν στην χώρα. Οι πρώτες εργασίες έγιναν και οι χώροι οι οποίοι και θα υποδεχτούν τις τσιμεντένιες βάσεις έχουν ήδη ανοιχτεί. Το θέμα βεβαίως έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, όσο και σε πολιτικούς χώρους οι οποίοι και αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά του, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μία αύξηση της παράνομης εισροής μεταναστών όχι από τα χερσαία σύνορα του Έβρου αλλά από τον ποταμό Έβρο.

ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο 30ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ... ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ: ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ

Κατέληξε τελικά στα βαριά τραύματα του, ο 30χρονος άνδρας ο οποίος και μεταφέρθηκε με βαριά εγκαύματα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο Κομοτηνής από την πυρκαγιά που ξέσπασε, σε εργοστάσιο παραγωγής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας, το μεσημέρι της Παρασκευής. Η φωτιά η οποία όπως όλα δείχνουν ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα, πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις ενώ και οι εκρήξεις ήταν συνε4χής λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο χώρο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο άτυχος 30χρονος εργαζόταν εκείνη την ώρα μπροστά από το σημείο όπου και έγινε η πρώτη έκρηξη με αποτέλεσμα το σώμα του να υποστεί εγκαύματα σε ποσοστό 80%. Αμέσως ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κομοτηνής όπου και διαπιστώθηκε η ανάγκη μεταφοράς του σε μονάδα ειδικών εγκαυμάτων στην Αθήνα. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση γέφυρας σωτηρίας του άνδρα, με τη μεταφορά του με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης. Δυστυχώς όμως και μετά από τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, τελικά ο 30χρονος κατέληξε στα τραύματά του βυθίζοντας στο πένθος τόσο την οικογένειά του όσο και την τοπική κοινωνία της Κομοτηνής. Τραγική ειρωνεία; Τη μέρα του περιστατικού ο εργαζόμενος είχε τα γενέθλια του και περίμενε ώστε να τελειώσει τη βάρδιά του για να διασκεδάσει με συγγενείς και φίλους. Το evros-news.blogspot.com, υποβάλει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ: "ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ"

Την αγανάκτησή τους αυτή τη φορά για το θέμα που αφορά την επένδυση του χρυσού, εξέφρασαν κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη, τα μέλη του κινήματος των αγανακτισμένων. Αυτή τη φορά οι αγανακτισμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους όχι μόνο στις πολιτικές του μνημονίου αλλά και σε αυτές που αφορούν στις διαδικασίες εξπρές για την αδειοδότηση επενδύσεων εξόρυξης και εκμετάλλευσης χρυσού, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα βρει αντιμέτωπη την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν το έργο πρόκειται να καταστρέψει την περιοχή και όχι να την ωφελήσει, αφού ακόμα και οι θέσεις εργασίας που υπόσχεται η εταιρεία είναι μετρημένες

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΠΑΣΟΚ: "ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε."


«Διαπραγματευτήκαμε από την πρώτη στιγμή και, μάλιστα, βάσει σχεδίου. Σε στάδια», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη λήξη των εργασιών της έκτακτης Συνόδου των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.

ΝΔ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗ"


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα αλήθειες. Ούτε πανηγυρισμούς, ούτε βέβαια πανικό.
Και η αλήθεια είναι ότι πριν από 14 μήνες ακούσαμε ότι με ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ, αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας και ότι θα βγαίναμε στις αγορές στο τέλος του 2011…

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΓΕΦΥΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ!


Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο εργαζόμενος του εργοστασίου παραγωγής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας, “Alfabetaroto” A.B.E.E, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο νεαρός άντρας, έχει εγκαύματα στο 80% του σώματός του και χρίζεται αναγκαία η μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα, μέσω αερογέφυρας σωτηρίας που θα στηθεί. Εντωμεταξύ στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται και οι πολιτικές αρχές της περιοχής, ώστε να συντονίζουν την πιθανή εκκένωση οικισμών κυρίως του Δήμου Μαρωνείας και Σαπών, καθώς το επικίνδυνο τοξικό νέφος βρίσκεται πάνω από αυτές τις περιοχές.

ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ!

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, από τη φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι στο εργοστάσιο παραγωγής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας, “Alfabetaroto” A.B.E.E. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά ξέσπασε εντός του εργοστασίου την ώρα που αυτό λειτουργούσε. Κοντά στο σημείο ήταν ένας εργαζόμενος ο οποίος και τραυματίστηκε βαριά, ενώ αμέσως ξεκίνησε σειρά εκρήξεων, ενώ τα εύφλεκτα υλικά διευκόλυναν την πυρκαγιά να πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Στο σημείο βρίσκονται αυτήν την ώρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την περιφέρεια ΑΜΑΘ, ενώ δύο πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί στο

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο παραγωγής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας, “Alfabetaroto” A.B.E.E. στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη τη Θράκη. Η ατμόσφαιρα, λόγω των πυκνών καπνών είναι αποπνικτική και ο χώρος γύρω απ' το εργοστάσιο έχει αποκλεισθεί από την αστυνομία. Μέσα στις κτιριακές εγκαταστάσεις ακούγονται εκρήξεις, που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: "ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε."


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η χθεσινή απόφαση της Ευρώπης είναι αναμφισβήτητα μια βαθιά ανάσα για την Ελλάδα. Κυρίως διότι δημιουργεί ένα πλαίσιο σταθερότητας για την ελληνική οικονομία. Η Δημοκρατική Συμμαχία χαίρεται διότι ένα μεγάλο κομμάτι των προτάσεων των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων έχει υιοθετηθεί με την πρόταση αυτή.

ΟΜΙΛΙΑ Ε. ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ

«Χοντραίνει» η κόντρα μεταξύ Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Βρυξέλλες
Συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα και νέο πακέτο στήριξης: Παρέμβαση του EFSF στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με την προϋπόθεση της έγκρισης της ΕΚΤ, μείωση των επιτοκίων μεταξύ 3,5% και 4% για όλα τα δάνεια προς την Ελλάδα. Στα 109 δισ. ευρώ το νέο πακέτο, εκ των οποίων τα 37 δισ. ευρώ θα προέλθουν από «αυστηρά εθελοντική» συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"



Η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στελεχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011  στο ξενοδοχείο «Χρήστου – Εύης» (3ο χλμ Κομοτηνής - Αλεξ/πολης) και ώρα 18:00.

ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

«Υποχρέωση και δικαίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η αποτροπή της απόλυτης καταστροφής του περιβάλλοντος της προσβολής της υγείας και της ίδιας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.  Η αναγκαιότητα χρησιμοποίησης τεράστιων ποσοτήτων του ισχυρότατου δηλητηριώδους διαλύματος κυανιδίων για το ξέπλυμα του χρυσού (από το πέτρωμα), θα εξαφανίσει κάθε ζωή στην περιοχή μας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ..."ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ"!

Την καθολική τους άρνηση σε οποιοδήποτε επενδυτικό σχέδιο έχει να κάνει με την εξόρυξη και εκμετάλλευση χρυσού στην περιοχή του Περάματος στην Αλεξανδρούπολη, επικαιροποίησαν τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης τα οποία και συνεδρίασαν χθες το απόγευμα.

ΕΠ΄ ΑΟΡΙΣΤΟΝ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ...

Με πορεία στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης συνέχισαν για Τρίτη ημέρα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί. Μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας τους με τον Υπουργό μεταφορών Γ. Ραγκούση, οι ταξιτζήδες προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας απελευθέρωση μεν του επαγγέλματός τους, σε ευρωπαϊκά πρότυπα δε.

TA ΠΛΟΙΑ ΔΕΝ... ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ!

Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις, εντάσεις, νόμιμες διαδικασίες και ενστάσεις, η απομάκρυνση των ακινητοποιημένων πλοίων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, είναι γεγονός. Από χθες το μεσημέρι έχει ξεκινήσει η διαδικασία με πρώτο να απομακρύνεται το πλοίο Σαμοθράκη και με προορισμό τα παράλια της Τουρκίας, ενώ ακολουθούν και τα υπόλοιπα.

ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΤΟ ΄ΣΚΑΣΕ....

«Μας εξαπάτησαν». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός σε ότι έχει να κάνει με τη φυγή του πλοίου ΙΛΙΟΝ εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων.