Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΠΑΣΟΚ: "ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε."


«Διαπραγματευτήκαμε από την πρώτη στιγμή και, μάλιστα, βάσει σχεδίου. Σε στάδια», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη λήξη των εργασιών της έκτακτης Συνόδου των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.
Και διευκρίνησε: «το πρώτο στάδιο ήταν να παραμείνουμε ζωντανοί, να μην χρεοκοπήσουμε. Το δεύτερο στάδιο ήταν να αρχίσουμε να ανακτούμε την αξιοπιστία μας, ώστε να ενισχυθεί και η διαπραγματευτική μας θέση, βασιζόμενοι βέβαια σε τολμηρές αποφάσεις, σε μεγάλες αλλαγές και, φυσικά, στις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Και τώρα, το τρίτο στάδιο είναι να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε αποτελεσματικά το συνολικό πρόβλημα του χρέους, ώστε να πιάσουν τόπο αυτές οι θυσίες».
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο, με βάση τις διαπραγματευτικές αρχές της Ελληνικής Κυβέρνησης: τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του χρέους με βελτίωση των όρων εξυπηρέτησής του, την ελάφρυνση του βάρους για την ελληνική οικογένεια, την απρόσκοπτη κάλυψη των δανειακών αναγκών μας και για τα επόμενα χρόνια, καθώς και την ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη, την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
«Μπροστά μας έχουμε ένα καθαρό πεδίο, ένα ασφαλές πεδίο», επεσήμανε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας όμως ότι «όσα και να πετύχουμε, ό,τι και να καταφέρουμε, όλα θα πάνε στράφι, αν εμείς δεν συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, για τις μεγάλες αλλαγές, τις ριζικές αλλαγές στη χώρα μας. Αλλαγή στην οικονομία, στο κράτος, στο παραγωγικό μοντέλο, σε νοοτροπίες δεκαετιών, παντού».
«Η Ελλάδα θα αλλάξει», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, «μέσα από διάλογο, αλλά θα αλλάξει. Ριζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος τρόπος, για να μην ζήσουν ξανά τα παιδιά μας την θανάσιμη απειλή του χρέους, τις επόμενες δεκαετίες. Είναι ο μόνος τρόπος, για να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες δημιούργησε το επείγον των αποφάσεών μας, αλλά είναι και ο μόνος τρόπος, για να οικοδομήσουμε μία Ελλάδα και δίκαιη και βιώσιμη, με ελπίδα και προοπτική, που σέβεται τους πολίτες της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: