Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΑΠOΖΗΜΙΩΣΗ 120.000,00€ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Μετά από 10 χρόνια δικαστικών αγώνων και μεγάλη υπομονή από τα μέλη της οικογένειας Αναστασιάδη επιτέλους δικαίωση!!!! Το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής επιδίκασε αποζημίωση ύψους 23.477,62 € νομιμοτόκως από το 2002 (συνολική αποζημίωση ~120.000 €) σε κάθε ένα από τα τρία μέλη της οικογένειας του Αναστάσιου Αναστασιάδη ο οποίος και έχασε την ζωή του σε εργατικό ατύχημα το 1998
όταν το φορτηγό που οδηγούσε για λογαριασμό της τεχνικής εταιρίας ΜΕΤΡΟΔΟΜΗ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΑΤΕΒΕ (ιδιοκτησίας Δ. Α. Τσιακίρη) ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ, όταν επιχειρούσε ανατροπή μπαζών, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του οδηγού. Η τεχνική εταιρία εκτελούσε έργο στον Δήμο Σουφλίου και της είχε υποδειχθεί συγκεκριμένος - εγκεκριμένος χώρος απόθεσης μπαζών του Δήμου Σουφλίου. Στον χώρο αυτό υπήρχε φορτωτής (προωθητήρας γαιών) ιδιοκτησίας του Δήμου ο οποίος "έστρωνε" την περιοχή από τις συνεχείς ρίψεις μπαζών. Ο οδηγός της εταιρίας σε μια από τις πολλές επισκέψεις του εκεί προσέγγισε το όριο χώρου για μια ακόμα ανατροπή μπαζών με αποτέλεσμα η καρότσα του φορτηγού να ακουμπήσει στα καλώδια της ΔΕΗ και να πεθάνει ακαριαία. Ο Δήμος Σουφλίου δεν τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας στον χώρο αυτό και δεν πρόσεξε ότι από τις συνεχείς ρίψεις η στάθμη του εδάφους είχε ανέβει τόσο που δεν τηρούταν πλέον η απόσταση ασφαλείας από τα καλώδια της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής ο Δήμος Σουφλίου ουδέποτε ειδοποίησε την ΔΕΗ για την μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας εδάφους καλωδίων (ελαχ 6,00μ) η οποία πλέον είχε φτάσει στο 5,50μ δηλαδή μισό μέτρο πάνω από το επιτρεπτό όριο! Η αρχική στάθμη του εδάφους πριν την έναρξη απόθεσης μπαζών ήταν ~8,00μ με 7,75μ. γεγονός που σημαίνει ότι η στάθμη από τις συνεχείς ρίψεις ανέβηκε κατά 2,25μ με 2,50μ χωρίς ωστόσο ο Δήμος Σουφλίου να μεριμνήσει για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας!!!!
Το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής απάλλαξε από κάθε κατηγορία την ΔΕΗ και την Τεχνική Εταιρία, ενώ καταδίκασε τον Δήμο Σουφλίου για μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και την μη ενημέρωση της ΔΕΗ ως όφειλε με ποσοστό συνυπευθυνότητας 60% και τον οδηγό του φορτηγού κατά 40% καθότι δεν επέδειξε (σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου) την απαιτούμενη επιμέλεια και προσοχή που επέβαλαν οι περιστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: