Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ "ΦΩΤΙΑ" ΛΑΜΠΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Η καρατόμηση του Έβρου συνεχίζεται με ρυθμούς ξέφρενα καταστροφικούς. Δυστυχώς, ο καρατομέας είναι  και πάλι, η πολιτεία  που  σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους, πρέπει να λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων του λαού και της πατρίδας.
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις  με πράξεις και παραλείψεις κοντεύουν  να εξαφανίσουν  τον Έβρο από τον χάρτη χωρίς αισχύνη.
Έτσι αφού μετέτρεψαν την ΒΙΠΕ σε χώρο κουφαριών, αφού διέλυσαν την γεωργία και την κτηνοτροφία στο νομό μας και όχι μόνο, αφού δεν ενέταξαν την κατασκευή του περιφερειακού της Αλεξανδρούπολης στο INTEREG, αφού συνέβαλαν ώστε να κλείσουν   οι περισσότερες βιοτεχνίες και βιομηχανίες στο νομό, τώρα ολοκληρώνουν το καταστρεπτικό έργο διά του υπουργού κ. Ιωάννη Μαγκριώτη του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, εγκαταλείποντας την ολοκλήρωση της εκβάθυνσης του λιμανιού.  κέντρο  υποβαθμίζοντας έτσι  το ρόλο της πόλης μας.
 Όμως απαξιώνοντας το λιμάνι, μηδενίζετε  κάθε αναπτυξιακή προοπτική για την ευρύτερη περιοχή, καθόσον απομακρύνεται η σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό και η δυνατότητά του να αποτελέσει  τούτο  κέντρο εμπορικής διασύνδεσης  της ευρύτερης περιοχής με όλα τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών και η Αλεξανδρούπολη να καταστεί  σημαντικό εμπορικό

Κύριε Πρωθυπουργέ, αναγκάζομαι να επικοινωνήσω  με αυτό τον τον τόνο έτσι  για δεύτερη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως δημάρχου στο δήμο Αλεξανδρούπολης (τον μεγαλύτερο δήμο της περιφέρειας μας) για να σας καταστήσω σαφές ότι συνδέετε τον Έβρο με την Πρωθυπουργία σας σε πλαίσια αντιανάπτυξης, απόλυτης αδράνειας του κεντρικού κράτους απέναντι μας. Πρέπει να σας θυμίσω  ότι εσείς και οι υπουργοί σας όταν επισκεπτόσασταν την Αλεξανδρούπολη, διατεινόσασταν ότι η βάση της ανάπτυξης ήταν το λιμάνι μας. Για ποιο λόγο  η Κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλείψει ένα τόσο σημαντικό εθνικό έργο;;;  ενώ ο υπουργός σας κ. Ιωάννης Μαγκριώτης  αντί συγνώμης   για το σχεδιαζόμενο έγκλημα, πέρασε στην επίθεση  συμπεριφερόμενος  απρεπώς στον περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη, ο οποίος παρουσία εμού, τριών βουλευτών του κόμματός σας στον Έβρο, δύο αντιπεριφερειαρχών και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης,  εκστόμισε   ότι ακολουθεί «μπακαλίστικη πολιτική» με την  σπουδαιότατη πρόταση που του απηύθυνε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συναινούντων  σ΄αυτήν όλων των θεσμικών παραγόντων της περιοχής,   για την ολοκλήρωση της εργολαβίας στο υπόλοιπο 10% και από εθνικούς πόρους, περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται περίπου για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού τοπικού και εθνικού έργου. Συμπλήρωσε δε, ότι η περιφέρεια   θα αναλάβει  τότε την κατασκευή της περιφερειακής οδού.
Εάν  ο  κ. Περιφερειάρχης  με την σπουδαιότατη πρότασή του  ακολουθεί  «μπακαλίστικη πολιτική», τότε λυπάμαι για τον υπουργό σας και για την πολιτική που εφαρμόζετε  αφού  φαίνεται ότι η Κυβέρνησή σας  αντί της ανάπτυξης  στον Έβρο, με την ολοκλήρωση της εκβάθυνσης του λιμανιού  δαπάνης 4.000.000 € προτιμά  την κατασκευή φράκτη λίγων χιλιομέτρων στην περιοχή μας, μη επιλύοντας  ουσιαστικά  το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Εάν, δεν δύνασθε  ούτε αυτή την στιγμή  της μεγίστης κρίσης να ξεχωρίσετε το εθνικό συμφέρον με την ολοκλήρωση ενός εθνικού αναπτυξιακού  έργου στην τόσο ευαίσθητη περιοχή από κάθε άποψη,  ενώ  η περιφέρεια αναλαμβάνει την κατασκευή της περιφερειακής οδού που θα συνδέει το λιμάνι με την Εγνατία Οδό,  τότε λυπάμαι  γιατί  δεν είστε σε θέση  να ακολουθήσετε  οποιαδήποτε  πολιτική ανάπτυξης, ιδιαίτερα  στην δύσκολη  εποχή που διανύουμε.
Αναμένω ότι  θα διακρίνετε την μυωπική  πολιτική άποψη του υπουργού σας, κ. Ιωάννη Μαγκριώτη,  ώστε  εσείς  διορθώνοντάς την να προχωρήσετε με εθνικούς πόρους στην ολοκλήρωση της εκβάθυνσης του λιμανιού, προκειμένου να το καταστήσετε  μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή,  διαφορετικά θα απαξιώσετε πλήρως  ένα έργο εκατομμυρίων.
Φυσικά σας δηλώνω ότι  οι πολίτες  της περιοχής δεν πρόκειται να ανεχθούν  άλλη απαξίωση και θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους ασχέτως κόμματος και ιδεολογίας  διεκδικώντας όσα τόσα χρόνια μας στερήσατε με τις προειρημένες πολιτικές υμών και των προκατόχων σας, από όπου και αν προέρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: