Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΡΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ!!!


Με απαξιωτικό τρόπο αντιμετωπίζει η Δημοκρατική Συμμαχία τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες και τα οποία κάνουν λόγο για κατέβασμα ρολών στο κόμμα και επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ. 
Στελέχη του κόμματος χαρακτηρίζουν παραλογισμους άνευ αξίας τις πληροφοριες ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα αναστείλει τη λειτουργία της και κάνουν λόγο για 5 φάλαγγα που παίζει με πολύ παλιούς όρους το πολιτικό παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστική η φράση κορυφαίου στελέχους του κόμματος: " Όσοι λένε οτι η Δημοκρατική Συμμαχία θα κατεβάσει ρολά είναι για το ψυχιατρείο"


Μάλιστα συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι θα επιστρέψει στη ΝΔ λόγο των χαμηλών ποσοστών του κόμματος στις δημοσκοπήσεις σημείωναν ότι μπορεί η ΝΔ να προηγείται μία -δύο μονάδες από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το κυβερνών κόμμα καταρρέει αλλά η ΝΔ δεν καρπώνεται αυτή τη φθορά και τα ποσοστά της εξακολουθούν να είναι τα πιο χαμηλά από την ίδρυση του κόμματος το 75. Η απάντηση λοιπόν της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο ερώτημα  εάν η κ. Μπακογιάννη  επιστρέψει στη ΝΔ είναι : " Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε".


Ωστόσο η κ. Μπακογιάννη και οι επιτελείς της εξετάζουν προσεκτικά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και κατανοούν ότι ο λόγος που αρθρώνει το κόμμα είναι δύσκολο να περάσει στην κοινωνία  γιατί δεν χαϊδεύει αυτιά και είναι απέναντι στο λαϊκισμό και την κινδυνολογία. Η Δημοκρατική Συμμαχία δεδομένου και του επικοινωνιακού περιβάλλοντος εξετάζει το επόμενο διάστημα την ουσιαστική αξιοποίηση του διαδικτύου με νέες μορφές επικοινωνία.


Πάντως αυτό που επισημαίνεται, όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις είναι πρώτον ότι ουσιαστικά το 50% της κοινωνίας  είναι αποστασιοποιημένο  απέναντι στο υπάρχον πολιτικό σύστημα περιμένοντας μια εναλλακτική  πρόταση και δεύτερον το υπόλοιπο 50% τοποθετείται με αντιφατικές λογικές, διότι ενώ λέει σε συντριπτικό ποσοστό όχι στο μνημόνιο, με το ίδιο συντριπτικό ποσοστό λέει ναι σε μεταρρυθμίσεις  που προβλέπονται στο μνημόνιο.
"Η κοινωνία έχει κατακερματιστεί, δεν υπάρχουν πια κυρίαρχες τάσεις ούτε σταθερές κοινωνικής αναφοράς" λένε τα στελέχη του κόμματος και προσθέτουν με νόημα "δεν περνάμε τη ζωή μας με το άγχος των δημοσκοπήσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: